Karakter rajzoló online tanfolyam 1-2.

Mik azok a karakterek?

Karakterek (vagy más szóval figurák) lehetnek emberek, állatok, mesebeli lények stb. Egyszerűen fogalmazva a karaktereknek bizonyos jellemvonásaik vannak, amik lehetnek külső és/vagy belső tulajdonságok. Amik elsőként szembetűnnek, azok a külső jellemzők, ezeket pedig általában megerősítik a belső tulajdonságok. A kettő együttese alapján fogalmazódik meg a nézőben, hogy az adott karakter szerethető-e vagy nem, tud-e azonosulni vele, vagy nem?

Hogyan születik egy karakter?

Azon túl, hogy a figuránknak van egy-két tulajdonsága, bizonyos szabályok mentén meg tudjuk tervezni az ő karakterét. Maga a folyamat többféleképpen is történhet, amit a tanfolyamban élő rajzolásos videókban mutatok be Neked. Tulajdonképpen itt kezdődik a kaland: az üres papírlapra skiccelve, előbb-utóbb letisztul a karakter végső formája és elénk tárul képzeletünk szüleménye.

 

Miröl szólnak a karakter rajzoló tanfolyamok?

Hát erről! Hogy hogyan születik egy karakter! Hogy a semmiből hogyan lesz valami! Mik azok a folyamatok, szabályok, amik mentén haladva meg tudunk rajzolni egy figurát. Egy olyan valamit, aminek vannak jellemvonásai, akár külső, akár belső, amik alapján pedig vagy szerethető vagy nem. Tudunk-e azonosulni vele, vagy inkább nem. És végső soron pedig, hogy milyen üzenetet tudunk általa közvetíteni.

Kiknek szólnak a karakter-tanfolyamok?

Neked szól, ha szeretsz rajzolni, ha szeretnéd magadat fejleszteni, ha valami többet akarsz elérni, mint ahol most vagy és ezért hajlandó is vagy tenni! És persze ha van mondanivalód, de nem tudod, hogyan öntsd formába! Maga a tanfolyam több részből áll, az egyes részeket életkor szerint kategorizáltam. Nyilván más szinten áll egy 10 éves gyerek, és más szinten egy 30 éves felnőtt. Más a haladás sebessége is és persze mások a tapasztalatok, amikre tudunk építkezni. Az egyes tanfolyam-típusok közül elsősorban az életkorod alapján el fogod tudni dönteni, melyiken akarsz részt venni.

Ki tartja Neked a tanfolyamokat?

Varga Norbert vagyok, illusztrátor és számítógépes grafikus. Kb 20 éve vagyok a szakmában, és ez idő alatt rengeteg projektben vettem részt. Leginkább a karakter tervezős feladatokat szeretem, amik során a megrendelők egyéni elképzelései során egy teljesen új dolog születik, ami aztán segíti őket a vállalkozásukban vagy éppen ajándékul szánják valakinek.

Hagyományos technikával (papír-ceruza stb) is alkotok, de a digitális technika elterjedésével én is ráálltam erre, így ma már a munkák nagy részét elektronikus eszközökön végzem. A tanfolyamok során mindkettőre lesz rálátásod, hogy az egyes eszközökkel, technikákkal hogyan lehet karaktereket tervezni.

Milyen elönyökkel jár a karakter rajzoló kurzusok elvégzése?

Azon túl, hogy megismered a karakterek tervezésének szempontjait, a folyamatokat és szabályokat, egy csomó másban is előre léphetsz.

A tanfolyamok elvégzésével pl fejlődni fog:

Mire tudod használni az itt megszerzett tudást?

Sok mindenre. Ha a saját kedvtelésedre hobby-ból rajzolsz, akkor szélesedni fog a rálátásod dolgokra, nem magadnak kell felfedezned új lehetőségeket, vagy éppen összemazsolázni az internet bugyraiból a tudást. Ha fejlődni akarsz csak úgy, minden cél nélkül, akkor is jó alap lehet a kurzus, mert közben rálelhetsz egy olyan irányra, ami megtetszik és aszerint fogsz utána tovább lépni.

Ha a művészeti pálya a célod, mert pl tovább tanulnál ilyen irányban, akkor erre is fogsz kapni tudást, amivel sokkal egyszerűbben fogsz nekiállni a rajzaidnak. De ha váltanál akár grafikusi, akár illusztrátori irányba, akkor meg pláne hasznos lesz Neked az itt bemutatottak, hiszen ezeken a pályákon elengedhetetlen a jó karakter tervezési képesség.

Zárszó

Összességében azt mondhatom, hogy bárhol is tartasz életkorban, tudásban stb, a célom, hogy tudásom szerint a lehető legtöbbet átadjam Neked abból, amit eddig az évek során elsajátítottam, mint illusztrátor/grafikus. Bármelyik tanfolyamot is választod, kívánom, hogy valósítsd meg a kitűzött céljaidat, álmaidat, ehhez kívánok Neked sok sikert és persze kitartást!

Varga Norbert – illusztrátor

Karakter rajzoló tanfolyamaink

Egyéb karakter rajzoló hobby tanfolyamok

Shopping Cart
Scroll to Top